25-04-07

En de zon bleef maar schijnen...

Ontbijt om 8 u. Choco aan de mondjes... de zeelucht doet de leerlingen eten als nooit te voren. Toch vlot het steeds beter. De broodjes voor de lunchpakketten worden binnen de kortste keren gesmeerd en belegd met hesp en kaas.

Kort naar de kamer... zwemgerief bij elkaar gescharreld en knapzak samen in één rugzak... en daar gaan we.

 

De eerste tramrit brengt ons naar de halte Zonnebloem te Nieuwpoort en in flinke tred bereiken we Sunparks.

De ticketjes scannen verloopt niet te vlot, maar uiteindelijk is het superkeitof plonzen in de golven van het zwembad. De beide glijbanen worden diverse keren uitgeprobeerd en juf Ann en meester Jacques zoeken de borrelbaden op. Vooral in het buitenzwembad is het heerlijk.

 

Wat zijn we gelukzakken.

Veel te vlug is het twaalf uur.

 

We trekken naar de duinen en picknicken. Wat hebben we honger na zo'n zwembeurt.

 

Meester Jacques kan het niet laten en geeft les over de duinen en zijn planten en zijn vogels. De sprinkhaanrietzanger snort zijn lied. De fitis gelijkt op een vink, zegt juf Ann, en dit is inderdaad zo!

Ook de nachtegaal zingt en een grasmus zingt zelfs in de vlucht.

 

Waarom helmgras zijn blaadjes oprolt, wat het nut is van een wortelrozet, waar blaadjes klein zijn, waarom er beharing is... ja, gebrek aan water doet planten aanpassen.

 

Terug naar de tram en ... op naar Oostduinkerke.

 

We verwachten er de garnaalvissers, maar een foute afspraak doet dit mislukken. De garnaalvissers zijn al klaar met hun vissen en verlaten het strand met hun sterke boerenpaarden, die de kar met netten voorttrekken.

 

Niet getreurd... de zon is van de partij, het weer is geweldig.

We laten de kinderen kiezen: een tiental kiezen voor de Noordzee en trekken naar het toffe, kalme water. Anderen trekken de duinen in en verrassen enkele dames in monokini... nog andere graven putten of maken zandkastelen. De tijd vliegt voorbij...

 

Terug de tram op en naar Westende... naar de go-carts.

Eerst mogen de 6de leerjaren  met de voertuigen de dijk onveilig maken, daarna de 5de klassertjes. Ze amuseren zich rot ... maar een half uur rijden is meer dan lang genoeg... de spieren worden moe.

 

Vlug in looppas... de tram komt er reeds aan... oef....hij is gehaald.

Om 7u zijn we terug... en wat een heerlijke maaltijd/: groentensoep, kroketjes met vol-au-vent, tomaatjes, worteltjes en sla naar hartelust en als toetje een ijsje.

 

Tot volgende keer

Meester Jacques

23:07 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.